Kansainvälinen nuorisovaihto

Lisätietoa: YCEC-C Tarja Salomäki, LC Hämeenlinna/Liinut +358 40 579 7709 tarja.salomaki(a)lions.fi

Päivitetty: 20.3.2020

Hei!
Elämme poikkeuksellista aikaa ja ikäväkseni minun on ilmoitettava, että Suomen lions-nuorisovaihto on peruutettu tältä keväältä ja kesältä. Tämä koskee niin Suomesta lähteviä kuin tänne saapuvia nuoria. Suomi ei ole suinkaan ainoa maa, joka on tämän päätöksen tehnyt, useat maat ovat tehneet saman ratkaisun.

LÄHTEVÄ VAIHTO: Vaihtoon hyväksytyt nuoret saavat ensi vuonna paikan samaan kohteeseen johon heidät on hyväksytty. Nuoret, huoltajat, lähettävä klubi sekä kohdemaan YCEC saavat tiedon sähköpostitse kohdemaakoordinaattoreilta.

SAAPUVA VAIHTO: Nuorisoleirimme on siirretty kesälle 2021 ja leirille hyväksytyt nuoret saavat paikan leiriltä myös silloin niin halutessaan. Leiriorganisaatio on hyväksynyt siirron ja leiri toteutetaan samoin suunnitelmin. Leiriorganisaatio infoaa leiriläisiä, huoltajia, lähettäviä klubeja ja lähettävän maan koordinaattoreita. Olen tiedottanut asiasta isäntäperheille ja esittänyt toiveen, "että voitte toimia perheenä leirillemme saapuville nuorille silloinkin. Toki tilanteet saattavat muuttua vuoden aikana, joten otamme teihin yhteyttä uudelleen tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alkupuolella".

Tässä Nuorisovaihtotiedote, joka lähetetään kaikille nuorisovaihtoon osallistuville tahoille eri puolilla maailmaa.

Iloista kevättä, pysytään terveenä!
terveisin Tarja


Oletko kiinnostunut lions-nuorisovaihdosta?

Oletko valmis aloittamaan seikkailun, joka saattaa muuttaa elämäsi? Oletko kiinnostunut muista kulttuureista ja elämäntavoista? Haluatko kehittää taitojasi toisella kielellä? Haluatko löytää uusia ystävyyssuhteita nuorten kanssa, joilla on erilainen tausta, uskomukset ja tavat kuin sinulla? Nuorisoleirit ja nuorisovaihto (YCE) -ohjelma voi olla mahdollisuus, jota etsit.

Mitä odottaa?

YCE-vaihtonuorena elät perheessä toisessa maassa ja nuorisoleireillä tapaat ikäisiäsi nuoria ympäri maailman. Edustat kotimaatasi ja jaat omaa kulttuuriasi samalla, kun opit uusista kulttuureista. Isäntäperheesi kohtelee sinua perheenjäsenenä ja tarjoaa sinulle majoituksen ja ateriat. Osallistut sosiaaliseen toimintaan, mahdollisesti palveluhankkeisiin ja teet vierailuja kiinnostaviin kulttuuripaikkoihin.

YCE-vaihtonuoreksi voi hakea nuori, joka:
  • on iältään 17-21 vuotta
  • on paikallisen lionsklubin vaihtoon hyväksymä (jos et löydä itsellesi klubia, ota yhteyttä: tarja.salomaki(at)lions.fi)
  • on valmis esittelemään kohdemaassaan yhteisönsä ja kotimaansa kulttuuria
  • toivottaa tervetulleeksi mahdollisuuden tutustua vieraaseen kulttuuriin ja sen tapoihin
Hakemus tehdään yhdessä lähettävän lionsklubin kanssa.

Mitä lionsvaihto maksaa?

Käytännöt vaihtelevat maasta toiseen. Lähettävä lionsklubi, vaihtonuori, vaihtonuoren perhe tai näiden yhdistelmä voivat huolehtia matkaan liittyvistä kustannuksista. Kustannusten mahdollisesta jaosta tulee aina sopia lähettävän lionsklubin kanssa. Perillä kohteessa isäntälionsklubit kattavat huoneesta ja majoituksesta aiheutuvat kulut isäntäperheesi kanssa.

Vaihtonuoret (tai perhe) ovat tyypillisesti taloudellisessa vastuussa seuraavista kustannuksista:

  • lentoliput
  • leirimaksut
  • terveys-, sairaus ja matkavakuutus
  • matkustusasiakirjat (passi, viisumi)
  • käyttöraha

Miten haen lionsvaihtoon?

Nähdäksesi, missä nuorisovaihtoa ja –leirejä on tarjolla, selaa Youth Camp and Exchange -hakemistoa (linkki) (HUOM! Hakemisto päivittyy syyskuun alusta alkaen lokakuun loppuun asti!) Tee lista muutamista kohteista, jotka kiinnostavat sinua. Ota yhteyttä paikalliseen lionsklubiisi ja selvitä, onko nuorisovaihto klubin ohjelmassa ja ovatko he kiinnostuneita toimimaan lähettävänä lionsklubina. Kun olet saanut klubin itsellesi, lisäohjeet hakemiseen saat lionsklubista ja osoitteesta: tarja.salomaki(at)lions.fi

Lisätietoja nuorisovaihdosta: https://www.lions.fi/toiminta/nuorisovaihto/yleista_tietoa_nuorisovaihdosta/