Punainen Sulka 2017

C-piirin Punainen Sulka koordinaattori on Markku Ilmarinen, markku.ilmarinen(a)lions.fi

pusu-logo.png-233x300.pngSuomen lionsklubit järjestävät Punainen Sulka -kampanjan vuosina 2016 - 17. Vastaava keräys on järjestetty aikaisemmin viisi kertaa. Kampanjan 2017 keräystavoitteeksi on asetettu 5 miljoonaa euroa. Tästä C-piirissä toimivien klubien osuus on noin 600.000 euroa. Keräystuloksella tuetaan nuoria itsenäisyyteen. Suomen lions liiton kaksi tärkeintä nuorisotyöohjelmaa ovat Lions Quest ja Kansainvälinen nuorisovaihto. Lions Quest projektissa on koulutettu lähes 20000 opettajaa. Lapsille tarjotaan myönteinen, erilaisuutta arvostava ilmapiiri, vahvistetaan itsetuntoa ja vastuullisuutta, kehitetään vuorovaikutus- ja tunnetaitoja sekä muokataan päihdeasenteita. Kansainväliseen nuorisovaihtoon osallistuneet tuhannet nuoret eivät varmasti koskaan unohda saamiaan elämyksiä ja kokemuksia. Neljännes keräystuloksesta käytetään lionsklubien paikallisen nuorisotyön tukemiseen.

Päämäärän toteuttamiseksi kampanjalla on myös yhteistyökumppaneita. Tukikummit säätiö, jonka päämääränä on poistaa yksin jääminen ja tarkoituksettomuus lasten ja nuorten elämästä. Tuki menee perheille Kirkon diakoniarahaston kautta, pääosin harrastuksiin ja opintoihin. Suomen lasten ja nuorten säätiön Myrsky -hanke vahvistaa nuorten elämäntaitoja luovien ja toiminnallisten menetelmien avulla. Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry on valtakunnallinen ehkäisevää päihdetyötä tekevä järjestö. Tupakan, alkoholin ja huumausaineiden käyttöä ehkäisevää työtä tehdään mm. kouluissa ja sosiaalisessa mediassa. Osa keräystuloksesta ohjataan myös Suomen Partiolaiset ry kansalaiskasvatusohjelmaan, Aseman Lapset ry:n Walkers toimintaan, Näkövammaisten Keskusliiton nuorten opintotoimintaan ja Nuorten mielenterveysseura Yeesi ry:n harrastusmahdollisuuksien tukemiseen.

Keräyksen suojelija on Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 kunniaksi Punainen Sulka -kampanja on suomalaisten leijonien lahja 100 vuotiaan Suomen nuorille. Samana vuonna myös kansainvälinen lions järjestö täyttää 100 vuotta.

Klubien viitenumerot tästä linkistä

Tilaus ja tilitysohje

Miten klubista Pikastarttiklubi?